Marianne Lind

Art Photography

In i väggen

Marianne LindComment

En ruggig vinterdag för några år sen kan man säga att jag gick rakt in i väggen. I mitt fall var det en ful plankvägg målad med grafitti. Det som väckte min nyfikenhet och fick mig att gå närmare för att studera väggen var den krackelerade färgen som bildat ett virrvarr av fantastiska mönster.

Med havet och naturen som min stora inspirationskälla har bildserien Landscapes sakta vuxit fram.

 

Slumpen

Marianne Lind1 Comment

Bilderna "Nordic light" och "Connected" är fotograferade i denna stora glasklump som jag kallar för "Slumpen". Jag tror att det är en restprodukt från forna tiders glastillverkning. Nån gång blev den slängd i en bäck där den långt senare hittades på botten inbäddad i grus och smuts.

Glaset som berusar

Marianne LindComment

VADÅ LJUS OCH GLAS?

Jag har genom åren fått många förfrågningar från människor som undrar vad det egentligen är jag gör - vadå ljus och glas? Och varifrån kommer färgerna?  

Det svenska uttrycket ”att titta för djupt i glaset” betyder att berusa sig. Det är så jag skulle beskriva min upplevelse när jag först upptäckte den suggestiva värld som skapas när ljus färdas genom glas. 

Idén bakom mina bilder tillkom av en ren slump och bestod av en glasvas i ett fönster. Det allra sista kvällsljuset höll på att försvinna och ljusets brytning i glaset var så fantastiskt vackert att jag blev alldeles förstummad. Med ett makroobjektiv på kameran öppnade sig en helt ny värld för mig. En värld som jag valt att kalla för "Streams of light".

Bilderna ovan är fotograferade med en Iphone. I närbild kan man se hur ljuset bryter och de färger som skapas i bubblorna.