Marianne Lind

Art Photography

Glaset som berusar

Marianne LindComment

VADÅ LJUS OCH GLAS?

Jag har genom åren fått många förfrågningar från människor som undrar vad det egentligen är jag gör - vadå ljus och glas? Och varifrån kommer färgerna?  

Det svenska uttrycket ”att titta för djupt i glaset” betyder att berusa sig. Det är så jag skulle beskriva min upplevelse när jag först upptäckte den suggestiva värld som skapas när ljus färdas genom glas. 

Idén bakom mina bilder tillkom av en ren slump och bestod av en glasvas i ett fönster. Det allra sista kvällsljuset höll på att försvinna och ljusets brytning i glaset var så fantastiskt vackert att jag blev alldeles förstummad. Med ett makroobjektiv på kameran öppnade sig en helt ny värld för mig. En värld som jag valt att kalla för "Streams of light".

Bilderna ovan är fotograferade med en Iphone. I närbild kan man se hur ljuset bryter och de färger som skapas i bubblorna.